dimarts, 2 de març del 2010

LLEGIR PER ESCRIURE, PER APRENDRE

Què és:

- Puntedu: és un programa de la Generalitat de Catalunya que intenta potenciar la biblioteca escolar com un espai on poder trobar tot tipus d'informació en diferents tipus de suports i que estiguin a l'abast de l'alumnat, del professorat i de la comunitat educativa. El que s'intenta és promoure l'hàbit lector.

Veure vídeo informatiu

- Municipi lector: aquest és un programa que pretén involucrar tota la comunitat d'una població. S'intenta promoure el gust per la lectura, aconseguir un major nivell de lectura, implicar a totes les entitats del municipi, assolir un compromís envers la lectura i el desenvolupament d'aquest i formar ciutadans compromesos i responsables per a la millora del seu interès per l'entorn i la cultura.
Formen part d'aquest projecte els municipis d'Almenar, El Bruc i Mollerussa.

- Pla educatiu d'entorn: és una proposta educativa innovadora que vol donar respostes a les múltiples necessitats de la nostra societat. Són instruments per donar una resposta integrada i comunitària dels membres més joves, coordinant i dinamitzant l'acció educativa en els diferents àmbits. S'adrecen a tot l'alumnat però es potencia en els sectors socials més desfavorits.
Segons aquesta proposta l'educació hauria de ser integral (per cobrir tots els aspectes de la persona), contínua (per comprendre tot l'espai-temps vital), arrelada (per tenir uns referents compartits), cohesionadora (per promoure la integració social), inclusiva (per què inclogui a tothom) i en xarxa (per ser-ne tots coresponsables).

Annex I: Dades generals
Annex II: Orientacions
Annex III: Indicadors d'avaluació

- Currículum d'Educació Infantil: El currículum d'educació infantil ha de preveure les característiques i necessitats pròpies dels infants d'aquest nivell, les quals configuren una modalitat d'acció educativa específica.

- Projecte integrat de llengües (de l'Escola Vila Vlímpica de Barcelona): Aquest projecte es caracteritza pel treball del català, el castellà i l'anglès com a eixos vertebradors de l'aprenentatge dels continguts de les àrees del currículum, concretament en matemàtiques i coneixement del medi natural i social. Es realitza a nivell d'educació infantil i primària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada